Go Back

Ételízesítő házilag télire

Ipari mennyiségben, olcsóbban
Recept nyomtatása
Fogás fűszer
Konyha magyar
Kulcsszavak ételízesítő, fűszer, olcsó, vegetáriánus
Adag(ok) 12 üveg

Felszerelés

  • 12 db 7 dl-es befőttes üveg
  • Húsdaráló

Hozzávalók

  • 3000 gramm sárgarépa
  • 1000 gramm petrezselyemgyökér
  • 500 gramm zeller
  • 1000 gramm karalábé
  • 1000 gramm kimagozott édespaprika
  • 500 gramm vöröshagyma
  • 250 gramm zöldpetrezselyem-zellerlevél
  • 1450 gramm darabos só (minden 1 kg zöldséghez 200 gramm)

Elkészítés

  • A zöldségeket megpucoljuk és húsdarálón ledaráljuk.
  • Egy nagy tálban rátesszük a sót és jól összekeverjük, másnapig állni hagyjuk.
  • Másnap újra összekeverjük, befőttes üvegekbe rakjuk, lezárjuk őket, majd bepakoljuk a kamrába.
  • Töltés során a zöldségkeveréket jól nyomkodjuk az üvegekben, hogy ne maradjon levegőbuborék. Ilyen mennyiséggel 12 db hét deciliteres üveggel lesz.
  • Felbontás után tároljuk hűtőben.