Go Back

Dubai csoki házilag

Otthon jobban megéri elkészíteni, sokkal olcsóbb. Golyót is lehet, nem kell hozzá forma se.
Dubai csoki recept: csokigolyók tálon
Recept nyomtatása
Fogás desszert
Konyha arab, dubai
Kulcsszavak csokoládé, dubai
Adag(ok) 20 darab
Költség 5500

Felszerelés

  • 1 nagy serpenyő
  • 1 keverőtál
  • 1 nagyobb tál

Hozzávalók

  • 200 g kadaif tészta
  • 190 g pisztáciakrém
  • 1 tk tahini
  • 50 g vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 200 g tejcsokoládé
  • 50 g pisztácia vagy mogyoró lehet más olajos mag is, apróra vágva vagy mozsárban megtörve

Elkészítés

  • A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk.
  • A kadaif tésztát apróra váfjuk, vagy törjük, és közepes lángon aranybarnára pirítjuk a serpenyőben.
  • A pirított tésztát aprítógépbe tesszük, és morzsásra daráljuk. Ha kész, hozzáadjuk a tahinit, és 2-3 részletben beledolgozzuk a pisztácia krémet is. Laza, de gyúrható állagot kell kapnunk. Ha túl sok krémet tettünk bele, egy kis tésztával keményíthetjük, és fordítva.
  • Ha kész, mélyhűtőbe dugjuk 30 percre.
  • Addig a kétféle csokit kockákra törjük, és vízgőz fölött megolvasztjuk. Ha letelt a fél óra, a jól kidermedt pisztácia golyókat a csokiba forgatjuk tányérra tesszük, és megszórjuk aprított pisztáciával vagy mogyoróval. Mivel hideg alapanyaggal dolgoztunk, a csoki pár perc alatt rádermed, így instant dubai csoki bonbonjaink lesznek.
  • Ha nem esszük meg azonnal, egymástól kicsit elkülönítve, hűvös helyen tároljuk őket.