A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk.
A kadaif tésztát apróra váfjuk, vagy törjük, és közepes lángon aranybarnára pirítjuk a serpenyőben.
A pirított tésztát aprítógépbe tesszük, és morzsásra daráljuk. Ha kész, hozzáadjuk a tahinit, és 2-3 részletben beledolgozzuk a pisztácia krémet is. Laza, de gyúrható állagot kell kapnunk. Ha túl sok krémet tettünk bele, egy kis tésztával keményíthetjük, és fordítva.
Ha kész, mélyhűtőbe dugjuk 30 percre.
Addig a kétféle csokit kockákra törjük, és vízgőz fölött megolvasztjuk. Ha letelt a fél óra, a jól kidermedt pisztácia golyókat a csokiba forgatjuk tányérra tesszük, és megszórjuk aprított pisztáciával vagy mogyoróval. Mivel hideg alapanyaggal dolgoztunk, a csoki pár perc alatt rádermed, így instant dubai csoki bonbonjaink lesznek.
Ha nem esszük meg azonnal, egymástól kicsit elkülönítve, hűvös helyen tároljuk őket.