Go Back

Cékla kimchi

Olcsó vitaminbomba, ami a fogyásban is segíthet
Recept nyomtatása
Fogás savanyúság
Konyha koreai
Kulcsszavak ázsiai, cékla, kimchi, olcsó, savanyúság, superfood

Felszerelés

  • befőttes üveg

Hozzávalók

  • 1500 gramm lila káposzta
  • 500 gramm fekete retek
  • 500 gramm cékla
  • 250 gramm póréhagyma
  • 12 gramm gyömbér
  • 10 gramm paprikapehely (enyhén csípős)
  • 1 nagy szál citromnád (vagy 2 kisebb)
  • 10 gramm jódozatlan só (1 kg zöldségre számolva)

Elkészítés

  • A káposztát gyaluljuk le, a retket és a céklát pedig vágjuk kb. 2 cm-es darabokra, így könnyebb lesz majd legyalulni.
  • A póréhagymát és a citromnádat vékonyan szeleteljük fel, a gyömbért és a fokhagymát pedig reszeljük le.
  • Az alapanyagokat keverjük össze és töltsük nagy befőttes üvegbe. A tetejére tegyünk műanyag fedőt, és arra egy súlyt. Hagyjuk állni egy napot, és nézzük meg, hogy mennyi levet eresztett.
  • Ha a fedő elmerült, akkor nincs más dolgunk, mint sűrű hálóval lefedni és szobahőmérsékleten erjeszteni egy hétig. Ha nem merült el a fedő, töltsük fel állott vízzel, amíg elmerül, majd ugyanúgy járjunk el.
  • Érlelés után tároljuk hideg helyen a cékla kimchit.