A hagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát vékony szeletekre.
A zsírt felmelegítjük, rátesszük a hagymátkat és közepes lángon 10 percig kevergetve dinszteljük.
Hozzáadjuk a májat, átkeverjük, hogy elveszítse a nyers színét, megszórjuk paprikával, egyet keverünk rajta.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát (nem, így nem fog megkeményedni a sótól).
Beletesszük a paradicsompürét elkeverjük, és 5 perc alatt készre főzzük - fontos hogy ne legyen kemény, ezt ellenőrizzük.
Az utolsó percben a keményítőt elkeverjük egy pár kanál szafttal, majd visszaöntjük az egészet az edénybe.
Petrezselymes krumplival, uborkasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Megjegyzések
A resztelt máj az egyik kihaló félben lévő fogásunk, pedig pillanatok alatt elkészül, és még pecsenyekacsa májból készítve sem drága. A neve egyébként a németből ered, és tulajdonképpen pirított májat jelent.