Go Back

A legjobb resztelt máj

Olcsó, szaftos, nyárias és retró
Resztelt máj sűrű szafttal, szépen porcelántányéron tálalva, petrezselymes burgonya körettel
Recept nyomtatása
Fogás Főétel
Konyha magyar, német
Kulcsszavak belsőségek, csirkemáj, kacsa
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 15 perc
Teljes idő 30 perc
Adag(ok) 4 főre
Költség 1700 forint

Hozzávalók

  • 75 dkg kacsamáj vagy csirke, szív nélkül
  • 2 fej vöröshagyma (nagy)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 ek kacsazsír (vagy napraforgó olaj)
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 tk étkezési keményítő
  • majoranna
  • bors

Elkészítés

  • A májat megtisztítjuk a hártyáktól és inaktól.
  • A hagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát vékony szeletekre.
  • A zsírt felmelegítjük, rátesszük a hagymátkat és közepes lángon 10 percig kevergetve dinszteljük.
  • Hozzáadjuk a májat, átkeverjük, hogy elveszítse a nyers színét, megszórjuk paprikával, egyet keverünk rajta.
  • Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát (nem, így nem fog megkeményedni a sótól).
  • Beletesszük a paradicsompürét elkeverjük, és 5 perc alatt készre főzzük - fontos hogy ne legyen kemény, ezt ellenőrizzük.
  • Az utolsó percben a keményítőt elkeverjük egy pár kanál szafttal, majd visszaöntjük az egészet az edénybe.
  • Petrezselymes krumplival, uborkasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzések

A resztelt máj az egyik kihaló félben lévő fogásunk, pedig pillanatok alatt elkészül, és még pecsenyekacsa májból készítve sem drága. A neve egyébként a németből ered, és tulajdonképpen pirított májat jelent.