Go Back

Zöld füge dzsem

Tartósítőszer nélkül, egyszerűen
zöld füge dzsem készítése lábosban
Recept nyomtatása
Fogás dzsem
Kulcsszavak dzsem, egyszerű, füge
Teljes idő 1 óra

Felszerelés

  • 1 lábas
  • befőttes üveg

Hozzávalók

  • 1000 gramm éretlen zöld füge
  • 1000 gramm cukor
  • 1,4 liter víz
  • 1 darab citrom
  • 4 darab szegfűszeg

Elkészítés

  • Miután begyűjtöttük a fügéket, távolítsuk el róla a szárakat és mossuk meg jó alaposan a gyümölcsöket.
  • Fogjuk a legnagyobb lábosunkat, töltsük meg vízzel és forraljuk a fügéket körülbelül 10 percig.
  • Hagyjuk kihűlni az előzőleg felforralt fügéket.
  • Most jön az egyetlen pepecs része a dzsemkészítésnek, ugyanis ki kell préselni vagy átpasszírozni a fügéket, majd újra felforralni. Végül pedig ismét átpasszírozni a gyümölcsöket.
  • Ha a préseléssel megvagyunk, forraljuk fel a vizet a cukorral együtt egy másik lábosban.
  • Mehet bele a füge és a szegfűszeg.
  • Ezt is forraljuk nagyjából 25 percig.
  • Adjuk hozzá a citrom kifacsart levét és még 5 percig forraljuk.
  • Töltsük jól zárható, steril üvegekbe.