A vörös- és fokhagymát aprítóban összevágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a hagymákat, pár percig futtatjuk őket, majd rátesszük a fűszerpeprikát, kettőt forgatunk rajta, hozzáadjuk a húst, sózzuk-borsozzuk, és fehéredésig keverjük.
Mehet rá a finomra kockázott paradicsom (ha nincs, akkor 1 ek püré is jó) egy kis víz, és főzzük negyed órát, míg a paradicsom kicsit szétesik de a ragu még szaftos marad.
A bulgurt közben egy ek olajon futtatassuk meg, majd öntsük fel kétszeres vízzel. Főzzük tíz percig, majd takarjuk le fedővel és konyharuhával, és pihentessük még 10 percig. Ha kész, keverjük össze a húsos töltelékkel.
Közben vájjuk ki a tököt. Ha vékonyan hagyjuk a héját, akkor hamarabb elkészül, ha több hús hagyunkbenne, akkor laktatóbb lesz.
A megmaradt csónakot sózzuk, beletöltjük a bulguros-húsos tölteléket.
A tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, és a tetejére kenjük. 180 fokra előbelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a kés könnyen beleszalad a tökhúsba (a sütési idő függ attól, hogy mennyire vastag a tökhús: 35-60 perc között lesz ).
Amíg sül, megcsináljuk a szószt: a hagymát finomra vágjuk, egy pici olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a tökfaragványt, sózzuk, és öntünk rá annyi vizet hogy félig ellepje. Sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk a tököt. Öntünk rá egy kis tejszínt - fél dl-tkb) majd botmixerrel simára dolgozzuk. Ha nagyon sűrű lenne, felöntjük még egy kis tejszínnek. A végén belekeverjük az apróra vágott kaprot és még egy percig főzzük.