Go Back

Tökéletes lecsó

Recept nyomtatása
Fogás egytálétel
Konyha magyar
Kulcsszavak lecső
Adag(ok) 4 főre

Hozzávalók

  • 1 nagy ek zsír
  • 1 szál szárazkolbász
  • 20 dkg vöröshagyma (kb 2 nagy fej)
  • 40 dkg paradicsom
  • 60 dkg paprika
  • Só bors

Elkészítés

  • A hagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  • A paradicsomot gerezdekre vágjuk, a paprikát vékony csíkokra, a kolbászt karikákra.
  • A zsírt kiolvasztjuk, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, kiolvasztjuk, majd kivesszük a megsült karikákat.
  • A zsírra tesszük a hagymát, 1-2 percig erős tűzön, majd 3-4 percig kisebb tűzön kevergetjük.
  • Hozzáadjuk a paprikát, egyszer átkeverjük, majd mehet a paradicsom. Ezzel is megkeverjük, majd sózzuk és 25-35 perc alatt készre főzzük. Akkor jó, ha a paprika kicsit összeesik, de még van tartása.

Megjegyzések

Tipp: Cserna-Szabónak egyébként igaza van: a lecsó egy műfaj. Mindent ér vele csinálni, amíg jó alapanyagból és jó szívvel készítjük. :)