Go Back

Tejszínes medvehagyma-krémleves

Mire jó a medvehagyma?
Medvehagyma-krémleves porcelántányérban
Recept nyomtatása
Fogás leves
Konyha magyar
Kulcsszavak medvehagyma
Adag(ok) 4

Hozzávalók

  • 2 csokor medvehagyma (kb. 15 dkg)
  • 1 vöröshagyma (ha van friss zöldhagymánk, az még jobb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db burgonya (közepes)
  • 3 ek olívaolaj (vagy vaj)
  • 12 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 l húsleves alaplé
  • 3 db leveskocka
  • bors

Elkészítés

  • Az olajon megdinszteljük az apróra vágott zöldhagymát.5-6 perc után rárakjuk az 1 cm szélesre vágott medvehagymát.
  • Pár perc fonnyasztás után beletesszük a kockára vágott burgonyát, és felöntjük a húslével, közben sózzuk, borsozzuk és 20-25 percig (amíg a krumpli meg nem fő) forraljuk.
  • Kissé lehűtjük, beletesszük a reszelt sajtot bot mixerrel simára keverjük, beleöntjük a tejszínt és egyet forralunk rajta.
  • Tálalhatjuk levesbetéttel, vagy pirított kenyérkockákkal. (Ettem már úgy is, hogy négy felé vágott főtt tojást tettek bele.)