A húst kétszer ledaráltatjuk vagy konyhai aprítóval pépesre krémesítjük - ez az állag miatt fontos.
A finomra vágott hagymát olajon megfuttatjuk.
A húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a hagymát, a fűszereket az összetört főtt burgonyát a sót és a borsot egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk, majd egy fél órát állni hagyjuk.
Diónyi gombócokat formázunk belőle.
A vajat több részletben felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, és több adagban kisütjük benne a golyókat. Érdemes letakarni őket, hogy teljesen átsüljenek.
Ha az összes golyó kész, a visszamaradt vajba tesszük a lisztet, elkeverjük, átsütjük, majd fokozatosan felöntjük az alaplével. Végül beleöntjük a tejszínt és a szójaszószt is, fűszerezzük, megvárjuk míg felforr és a gombócokkal, pürével vagy sült krumplival tálaljuk.
Ha szeretnénk lekvárt is, bármilyen házi vagy bolti savanykás lekvár megteszi - itt most ribizli került mellé.