A vizet felforraljuk, beletesszük a sót, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Az uborkát nagyon alaposan megmossuk, a végeit levágjuk, és 1 cm mélyen, x alakban bevágjuk.
Egy 1,5 literes befőttesüveg aljára tesszük az uborkát, rászórjuk a megpucolt fokhagyma gerezdeket, a fűszereket, a kaprot, és leöntjük a vízzel.
A tetejére tesszük a kenyeret.
Kistányérral, fedővel letakarjuk, és egyenletesen meleg, de árnyékos helyre tesszük.
1-2 nap után (kinti hőmérséklettől függően) levesszük a kenyeret.
3-5 nap alatt el szokott készülni, de ez függ az ubik méretétől is. Kóstolgassuk!
Ha kész, a levét szűrjük le (ha nem zavaros, ne dobjuk el, tegyük hűtőbe, isteni leves, uborkafröccs lesz belőle).
Az uborkát tegyük zárható dobozba a hűtőbe.