Go Back

Pumpkin spice latte recept

Az új őrület
egy bögre pumpkin spice latte ezüst színű tálcán, mellette 2 vaníliarúd, őszi falevelek, a háttérben sütőtökkel felülnézetből
Recept nyomtatása
Fogás ital
Konyha amerikai
Kulcsszavak kávé, latte, ősz, sütőtök
Adag(ok) 2 bögre

Felszerelés

  • 1 szita

Hozzávalók

Hozzávalók 2 bögréhez:

  • 1 dl presszó kávé
  • 5 dl tej (sima, növényi vagy gabona)
  • 1 nagy ek pumpkin spice sütőtök keverék
  • 1 tk méz

A keverékhez:

  • 3 ek fahéj
  • 4 tk őrölt szerecsendió
  • 2 tk őrölt gyömbér
  • 2 tk őrölt szerecsendió
  • 1 mk őrölt csillagánizs (elhagyható)
  • 100 gramm sült tök

Elkészítés

  • A maradék sült tököt felmelegítjük – így könnyebb dolgozni vele – és szitán áttörjük.
  • A püréhez adjuk a fűszereket, és egy kisebb lábasban lassan melegítsük, míg bugyogni nem kezd. Ha kell, adjunk hozzá pár kanál vizet, lényeg, hogy homogén, sűrű, bébiétel-szerű pürét kapjunk a végére.
  • Ha kihűlt, kanalazzuk üvegbe – jól lezárva eláll 7-10 napig a hűtőben, de nagyobb mennyiségben jól fagyasztható. Jégkocka tartóba pont egy adag fér!
  • Főzzük le a presszót, melegítsük meg a tejet. Egy bögrébe tegyünk egy nagy kanál sütőtökpürét és a mézet, öntsük fel a kávéval, és keverjük el. A tejet habosítsuk fel – ha nincs kézi habosítónk, akkor tegyük befőttes üvegbe és rázzuk kegyetlenül 1-2 percig.
  • Öntsük rá a kávés keverékre, és szép lassan kortyolgassuk el.