A maradék sült tököt felmelegítjük – így könnyebb dolgozni vele – és szitán áttörjük.
A püréhez adjuk a fűszereket, és egy kisebb lábasban lassan melegítsük, míg bugyogni nem kezd. Ha kell, adjunk hozzá pár kanál vizet, lényeg, hogy homogén, sűrű, bébiétel-szerű pürét kapjunk a végére.
Ha kihűlt, kanalazzuk üvegbe – jól lezárva eláll 7-10 napig a hűtőben, de nagyobb mennyiségben jól fagyasztható. Jégkocka tartóba pont egy adag fér!
Főzzük le a presszót, melegítsük meg a tejet. Egy bögrébe tegyünk egy nagy kanál sütőtökpürét és a mézet, öntsük fel a kávéval, és keverjük el. A tejet habosítsuk fel – ha nincs kézi habosítónk, akkor tegyük befőttes üvegbe és rázzuk kegyetlenül 1-2 percig.
Öntsük rá a kávés keverékre, és szép lassan kortyolgassuk el.