Vágjuk fel az egyik hagymát, sózzuk és dinszteljük meg, amíg szép üveges nem lesz. Használhatunk olajat vagy zsírt is ízlés szerint.
Közben a káposztát vágjuk fel kb. 2 cm-es kockákra. Amikor a hagyma készen van adjuk hozzá az egész köményt és pirítsuk azzal együtt egy percig, majd dobjuk rá a káposztát és sűrű keverés közben pirítsuk pár percig. Ha kicsit összeesett, öntsük fel kicsit kevesebb vízzel, mint ami ellepi, adjuk hozzá a babérlevelet és a borsot, és főzzük ameddig a káposzta puha nem lesz, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és jól keverjük el.
Időközben készítsük el a rántást: két evőkanál olajon futtassunk meg egy gerezd fokhagymát majd adjuk hozza a lisztet, keverjük jól el és pirítsuk tovább egy percig.
Merőkanállal vegyünk ki egy kevés paradicsomos levet a káposzta alól, húzzuk fel vele a rántást, keverjük el csomómentesen, öntsük hozzá a káposztához és forraljuk jól össze az egészet. Ízesítsük sóval, cukorral ízlés szerint.