Go Back

Palacsinta - a legjobb recept

Horváth Ilona szakácskönyve alapján
A legjobb palacsinta recept
Recept nyomtatása
Fogás desszert
Konyha francia, magyar
Kulcsszavak palacsinta
Előkészítési idő 8 perc
Elkészítési idő 36 perc
Teljes idő 44 perc
Adag(ok) 12 darab

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt (BL 55)
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 1 csipet
  • 0,5 dl olaj (vagy libazsír)

Elkészítés

  • Egy nagy tálban az összes hozzávalót összekeverjük. Addig keverjük amíg tejszínállagú, csomómentes tésztát nem kapunk. Ha túl sűrű a tészta, akkor egy kis szódavízzel hígíthatjuk, ha túl híg, külön kis tálkában kevés tésztával elkevert liszttel sűríthetjük.
  • A serpenyőt közepes lángon forrósítsuk át, mielőtt elkezdjük a sütést. Nem szükséges kiolajozni a serpenyőt, mert a tésztában lévő olaj elegendő ahhoz, hogy ragadjon le.
  • Amikor a tészta megszilárdul, spatulával fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is.
  • A jó palacsinta vékony és apró lyukacskák vannak rajta, amik a tésztában lévő buborékokból keletkeznek.