Go Back
Recept nyomtatása
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Medvehagymás-krémsajtos töltött tojás
kicsit máshogy húsvétra
Recept nyomtatása
Fogás
előétel, hidegtál
Konyha
francia, fúziós, spanyol
Kulcsszavak
hidegtál, tojásházi szósz
Előkészítési idő
5
perc
perc
Elkészítési idő
12
perc
perc
Teljes idő
17
perc
perc
Adag(ok)
10
darab
Költség
1000 forint
Hozzávalók
5
db
tojás
1
kis csokor
medvehagyma
1
ek
tejföl
2
ek
krémsajt
Só
bors
Elkészítés
1A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
Ha kicsit kihűlt, kettévágjuk, a sárgáját kikaparjuk, villával összetörjük.
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, aprítóba tesszük a krémsajttal és a tejföllel együtt, sózzuk, borsozzuk, összedaráljuk.
Adagonként belekeverjük a tojássárgákat, hogy kellően masszív, tölthető krémet kapjunk.
A krémet visszatöltjük a tojásba, ha kell, zöldfűszerekkel megszórjuk.