Go Back

Medvehagymás-krémsajtos töltött tojás

kicsit máshogy húsvétra
Recept nyomtatása
Fogás előétel, hidegtál
Konyha francia, fúziós, spanyol
Kulcsszavak hidegtál, tojásházi szósz
Előkészítési idő 5 perc
Elkészítési idő 12 perc
Teljes idő 17 perc
Adag(ok) 10 darab
Költség 1000 forint

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 1 kis csokor medvehagyma
  • 1 ek tejföl
  • 2 ek krémsajt
  • bors

Elkészítés

  • 1A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
  • Ha kicsit kihűlt, kettévágjuk, a sárgáját kikaparjuk, villával összetörjük.
  • A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, aprítóba tesszük a krémsajttal és a tejföllel együtt, sózzuk, borsozzuk, összedaráljuk.
  • Adagonként belekeverjük a tojássárgákat, hogy kellően masszív, tölthető krémet kapjunk.
  • A krémet visszatöltjük a tojásba, ha kell, zöldfűszerekkel megszórjuk.