A kekszek felét letesszük egy tepsibe, úgy, hogy mindenhol fedje az alját. Ha nem jön ki a lépés, akkor felezgessünk.
A lisztet, porcukrot, vanília őrleményt keverjük össze egy kisebb tálban
A tojást verjük fel, keverjük ki, adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, majd kezdjük el melegíteni, és több részletben adjuk hozzá a lisztes keveréket, közben pedig kevergessük folyamatosan. Főzzük sűrűre.
Ha kész, tegyük félre.
A zselatint keverjük ki a vízzel, melegítsük össze, majd adjuk a krémhez és alaposan keverjük el.
A krémet simítsuk a kekszekre, majd fedjük be a maradék keksszel.
A csokit törjük össze, adjuk hozzá a vajat és a tejet majd melegítsük össze.
Simítsuk a kekszekre, majd várjuk meg, míg kicsit kihűl. Fedjük le és tegyük hűtőbe 24 órára.