Go Back

Madártej szelet

Sütés nélkül!
Készüljünk a húsvétra: Sütés nélküli madártej szelet
Recept nyomtatása
Fogás desszert, édesség, sütemény
Konyha francia, magyar
Kulcsszavak desszert, sütés nélkül
Előkészítési idő 30 perc
Teljes idő 30 perc
Adag(ok) 6
Költség 1800 forint

Felszerelés

  • 18 x 28 centiméteres tepsi

Hozzávalók

A sütihez (18x28-as tepsi esetén):

  • 120 gramm vajas keksz (kb. 20 db)
  • 3 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 80 gramm cukor
  • 2 tk vaníliaőrlemény (vagy vaníliaaroma)
  • 60 gramm liszt
  • 7 gramm zselatin
  • 4 ek víz

A mázhoz:

  • 90 gramm csokoládé
  • 2 ek vaj
  • 0,5 dl tej

Elkészítés

  • A kekszek felét letesszük egy tepsibe, úgy, hogy mindenhol fedje az alját. Ha nem jön ki a lépés, akkor felezgessünk.
  • A lisztet, porcukrot, vanília őrleményt keverjük össze egy kisebb tálban
  • A tojást verjük fel, keverjük ki, adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, majd kezdjük el melegíteni, és több részletben adjuk hozzá a lisztes keveréket, közben pedig kevergessük folyamatosan. Főzzük sűrűre.
  • Ha kész, tegyük félre.
  • A zselatint keverjük ki a vízzel, melegítsük össze, majd adjuk a krémhez és alaposan keverjük el.
  • A krémet simítsuk a kekszekre, majd fedjük be a maradék keksszel.
  • A csokit törjük össze, adjuk hozzá a vajat és a tejet majd melegítsük össze.
  • Simítsuk a kekszekre, majd várjuk meg, míg kicsit kihűl. Fedjük le és tegyük hűtőbe 24 órára.