A lisztet sózzuk, és hozzáadjuk a 2 felvert tojást. Kicsit elkeverjük, majd hozzáadunk 3-3,5 dl vizet.
Alaposan elkeverjük.
Egy nagy fazékban vizet forralunk, sózzuk, majd szaggatóval több adagban beleszaggatjuk a nokedlitésztát. Akkor van kész, ha feljöttek a víz felszínére és 1-2 percig forrtak.
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a liba- vagy kacsazsírt, és rádobjuk a nokedlit.
Kevergetjük, hogy mindenhol jól átforrósodjon.
Közben az 5 tojást felverjük, sózzuk, hozzáadjuk a tejfölt meg a finomra vágott medvehagymát, és jól elkeverjük.
Levesszük a tűzről a forró nokedlit, ráöntjük a tojást, és finoman kevergetve megvárjuk, míg krémesre szilárdul. Ha nem elég laza, kis főzővíz jöhet hozzá.