Go Back

Krémes medvehagymás-tojásos nokedli

A legolcsóbb tavaszi luxuskaja
Legolcsóbb tavaszi luxuskaja: krémes medvehagymás tojásos nokedli
Recept nyomtatása
Fogás egytálétel, Főétel, komfortétel
Konyha magyar
Kulcsszavak leveles tészta, medvehagyma, nokedli, tojásházi szósz
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 15 perc
Teljes idő 30 perc
Adag(ok) 4
Költség 1500 forint

Felszerelés

  • 1 nokedliszaggató
  • 1 nagy lábas
  • 1 nagy serpenyő

Hozzávalók

  • 500 gramm finomliszt (BL55)
  • 2 egész tojás (a nokedlihez)
  • 1 bögre langyos víz (a nokedlihez)
  • 5 egész tojás (a bevonathoz)
  • 2 ek tejföl (20-as)
  • 2 ek zsír (liba vagy kacsa)
  • 1 nagy csokor medvehagyma

Elkészítés

  • A lisztet sózzuk, és hozzáadjuk a 2 felvert tojást. Kicsit elkeverjük, majd hozzáadunk 3-3,5 dl vizet.
  • Alaposan elkeverjük.
  • Egy nagy fazékban vizet forralunk, sózzuk, majd szaggatóval több adagban beleszaggatjuk a nokedlitésztát. Akkor van kész, ha feljöttek a víz felszínére és 1-2 percig forrtak.
  • Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a liba- vagy kacsazsírt, és rádobjuk a nokedlit.
  • Kevergetjük, hogy mindenhol jól átforrósodjon.
  • Közben az 5 tojást felverjük, sózzuk, hozzáadjuk a tejfölt meg a finomra vágott medvehagymát, és jól elkeverjük.
  • Levesszük a tűzről a forró nokedlit, ráöntjük a tojást, és finoman kevergetve megvárjuk, míg krémesre szilárdul. Ha nem elég laza, kis főzővíz jöhet hozzá.
  • Azonnal tálaljuk.