Forraljunk vizet, majd forrázzuk le a teafiltereket, adjuk hozzá a cukrot, keverjük el, míg a cukor felolvad. Vegyük ki a fitlereket és hagyjuk kb 20 fokosra hűlni a teát, mert ha túl meleg, az tönkreteszi a SCOBY-t.
A kész főzetet öntsük egy nagyobb befőttes üvegbe, tegyük bele a SCOBY-t, és adjuk hozzá az előző kombuchából 10%-nyit - ebben az esetben kb 1 dl-t.
Fedjük le a teánkat papírtörlővel vagy muszlinkendővel, esetleg bármilyen anyaggal, és rögzítsünk - így tud szellőzni, de nem megy bele semmilyen szennyeződés.
A hőmérséklettől függően 8-12 nap alatt elkészül - 5-6 nap elteltével már kóstoljuk meg.
Ha jónak ítéljük, szűrjük le, töltsük üvegbe, és mehet a hűtőbe - és indulhat is a következő adag készítése!