A hozzávalókat megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy nagy tepsibe terítjük. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd az olajjal összeforgatjuk. A tepsit 200 fokos sütőbe tesszük. 2 órát sütjük.
A sütőből kivéve a zöldségeket forrón leturmixoljuk. (Száraz dunsztot fogunk használni, ezért fontos, hogy a zöldségek még melegen kerüljenek a gépbe és utána az üvegbe.) Ha a sütés után ezt rögtön nem tudjuk megcsinálni, akkor az is megoldás, hogy a turmixolás után forraljuk fel a krémet, és úgy tesszük el.
A forró krémet befőttesüvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk, majd 5-10 percre tetejükre fordítva, egy konyharuhával letakarva pihentetjük.
Ha letelt az idő, akkor az üvegeket hűtőtáskába pakoljuk, ismét letakarjuk. Hagyjuk egy egész éjszakát a táskában, másnap mehetnek a kamrába – vagy az asztalra.