Go Back

Isteni házi melegszendvicskrém cukkiniből

Sosem árt, ha van otthon
Recept nyomtatása
Fogás krém
Kulcsszavak cukkini, krém, melegszendvics
Sütési idő 2 óra

Hozzávalók

  • 2500 gramm cukkini
  • 3 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 3 darab kápia paprika
  • 1 ek (púpos)
  • 0,5 ek bors
  • 0,5 ek bazsalikom
  • 0,5 ek oregánó
  • 0,5 ek majoránna
  • 1 dl olaj

Elkészítés

  • A hozzávalókat megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy nagy tepsibe terítjük. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd az olajjal összeforgatjuk. A tepsit 200 fokos sütőbe tesszük. 2 órát sütjük.
  • A sütőből kivéve a zöldségeket forrón leturmixoljuk. (Száraz dunsztot fogunk használni, ezért fontos, hogy a zöldségek még melegen kerüljenek a gépbe és utána az üvegbe.) Ha a sütés után ezt rögtön nem tudjuk megcsinálni, akkor az is megoldás, hogy a turmixolás után forraljuk fel a krémet, és úgy tesszük el.
  • A forró krémet befőttesüvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk, majd 5-10 percre tetejükre fordítva, egy konyharuhával letakarva pihentetjük.
  • Ha letelt az idő, akkor az üvegeket hűtőtáskába pakoljuk, ismét letakarjuk. Hagyjuk egy egész éjszakát a táskában, másnap mehetnek a kamrába – vagy az asztalra.