A bodzákat leszárazzuk, az esetleges bogárkákat kilakoltatjuk. Nem mossuk meg, mert a természetes élesztőgombákat is kimossuk a vízzel.
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, és megvárjuk, míg szoba hőmérsékletűre hűl.
Hozzáadjuk az almaecetet, a citromkarikákat, jól elkeverjük, majd mehet mellé a bodzavirág, óvatosan elkeverjük, muszlinkendővel vagy textilpelenkával, esetleg lazább szövésű konyharuhával letakarjuk, és meleg, nem huzatos, sötét helyen hagyjuk erjedni 48 órát. Ha nem indulna be ennyi idő alatt (nem látunk rajta kis buborékokat ) akkor hozzáadunk egy ici pici élesztőt, és még 24 órát állni hagyjuk.
Ha beindult. Konyharuhával vagy papírral bélelt szitán, vagy ha van, sűrű szűrőn csatos üvegekbe szűrjük, úgy, hogy pár ujjnyi hely maradjon.
Lezárjuk, 1-2 napig még hagyjuk, hogy egyre szénsavasabb legyen, időnként pedig kieresztjük belőle a szénsavat, nehogy robbanjon az üveg.
Ha kellően szénsavas, akkor mehet a hűtőbe, ahol hónapokig eláll.