Go Back

Hamis túrógombóc tejbegrízzel

Pikk-pakk elkészül
Recept nyomtatása
Fogás desszert
Konyha magyar
Kulcsszavak egyszerű, gyors, klasszikus, túrógombóc

Hozzávalók

  • 5 dl tej
  • 120 gramm búzadara
  • 150 gramm túró
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 darab citrom héja
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 50-80 gramm zsemlemorzsa

Tálaláshoz opcionális:

  • Tejföl
  • Porcukor
  • Lekvár

Elkészítés

  • A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sima és a vaníliás cukrot, belereszeljük a citromhéjat, lassan, folyamatosan kevergetve beleöntjük a búzadarát, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  • Ha kész, lehúzzuk a tűzről, megvárjuk, míg langyosra hűl, és belekeverjük a túrót.
  • Ha már hozzá tudunk nyúlni, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
  • Míg a gríz hűl, egy serpenyőben felolvasztjuk a napraforgóolajat, hozzászórjuk a zsemlemorzsát, és időnként megkeverve arany színűre pirítjuk.
  • Ha kész, a gombócokat a meleg morzsába forgatjuk, és tejföllel, porcukorral vagy málnaszörppel, esetleg lekvárral tálaljuk.