Gyümölcsleves a legegyszerűbben
Hűsítő hungarikum szinte bármilyen gyümölcsből
Recept nyomtatása
Fogás leves
Konyha magyar
Kulcsszavak gyümölcs, húsleves, meggy
Előkészítési idő 15 perc perc
Elkészítési idő 30 perc perc
Teljes idő 45 perc perc
Adag(ok) 4 fő
Költség 1700
- 75 dkg meggy
- 2-3 ek cukor
- 1 rúd fahéj
- 2-3 szem szegfűszeg
- fél citrom (kifacsart leve)
- 1 ek keményítő
- 1 dl tej, zabtej vagy tejföl
A meggyet kimagozzuk, kb 20 dkg-t félreteszünk.
A cukrot a fűszerekkel és egy csipet sót 2 dl vízbe teszünk és 20 percig főzzük. Ha kész, kivesszük a fűszereket a szirupból leöntjük vele a meggyet (a kb fél kg-t amit nem tettünk félre) adunk hozzá még vizet és 10 percig főzzük.
Botmixerrel simára turmixoljuk. A keményítőt kikeverjük a tejföllel vagy a zabtejjel (az előbbivel értelemszerűen egy kicsit sűrűbb levest kapunk majd) majd hozzáadunk egy kanál levest és kikeverjük.
Visszaöntjük az egészet a levesre, beledobjuk a kihagyott meggyet, rácsavarjuk a citromot, és még 1 percig forraljuk. Megkóstoljuk ha kell utána fűszerezünk.
Tálaláskor tehetünk rá mentalevelet, mandulaforgácsot, a bevállalósabbak pedig sós kecskesajtos is.