Go Back

Gyümölcsleves a legegyszerűbben

Hűsítő hungarikum szinte bármilyen gyümölcsből
Recept nyomtatása
Fogás leves
Konyha magyar
Kulcsszavak gyümölcs, húsleves, meggy
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 30 perc
Teljes idő 45 perc
Adag(ok) 4
Költség 1700

Hozzávalók

  • 75 dkg meggy
  • 2-3 ek cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • fél citrom (kifacsart leve)
  • 1 ek keményítő
  • 1 dl tej, zabtej vagy tejföl

Elkészítés

  • A meggyet kimagozzuk, kb 20 dkg-t félreteszünk.
  • A cukrot a fűszerekkel és egy csipet sót 2 dl vízbe teszünk és 20 percig főzzük. Ha kész, kivesszük a fűszereket a szirupból leöntjük vele a meggyet (a kb fél kg-t amit nem tettünk félre) adunk hozzá még vizet és 10 percig főzzük.
  • Botmixerrel simára turmixoljuk. A keményítőt kikeverjük a tejföllel vagy a zabtejjel (az előbbivel értelemszerűen egy kicsit sűrűbb levest kapunk majd) majd hozzáadunk egy kanál levest és kikeverjük.
  • Visszaöntjük az egészet a levesre, beledobjuk a kihagyott meggyet, rácsavarjuk a citromot, és még 1 percig forraljuk. Megkóstoljuk ha kell utána fűszerezünk.
  • Tálaláskor tehetünk rá mentalevelet, mandulaforgácsot, a bevállalósabbak pedig sós kecskesajtos is.