0,5kgdurumtészta(penne vagy fusilli a legjobb, de az eredetit spagettivel készítették)
25dkgfeta sajt
0,5kgkoktélparadicsom
1csokorbazsalikom(friss a legjobb)
3-4gerezdfokhagyma
0,5dlolívaolaj
Elkészítés
A tésztát al dentére főzzük. Ha kész, leszűrjük, a főzővízből egy decit félreteszünk.
A paradicsomot megmossuk, és egy kerámiatepsibe tesszük a fetával együtt. Mellészórjuk a fokhagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb 15-20 percre.
Utána grillfokozatra tekerjük a sütőt, felvesszük a hőfokot 230-250 fokra és még 5-10 percig sütjük, hogy egy kis színt, és extra ízt kapjon.
Ha kész, villával összenyomkodjuk- vigyázva, a forró paradicsom durván tud köpködni - hozzáadjuk a félretett főzővizet és a finomra vágott bazsalikomot, majd összeforgatjuk a forró tésztával és azonnal tálaljuk.