Go Back

Fetás-paradicsomos tészta

Megőrül érte az internet
Fetás-paradicsomos tészta
Recept nyomtatása
Fogás egytálétel, tésztaétel
Konyha finn, fúziós, olasz
Kulcsszavak feta, paradicsom, sajt, tészta
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 15 perc
Teljes idő 30 perc
Adag(ok) 4 főre
Költség 5000 forint

Hozzávalók

  • 0,5 kg durumtészta (penne vagy fusilli a legjobb, de az eredetit spagettivel készítették)
  • 25 dkg feta sajt
  • 0,5 kg koktélparadicsom
  • 1 csokor bazsalikom (friss a legjobb)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés

  • A tésztát al dentére főzzük. Ha kész, leszűrjük, a főzővízből egy decit félreteszünk.
  • A paradicsomot megmossuk, és egy kerámiatepsibe tesszük a fetával együtt. Mellészórjuk a fokhagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb 15-20 percre.
  • Utána grillfokozatra tekerjük a sütőt, felvesszük a hőfokot 230-250 fokra és még 5-10 percig sütjük, hogy egy kis színt, és extra ízt kapjon.
  • Ha kész, villával összenyomkodjuk- vigyázva, a forró paradicsom durván tud köpködni - hozzáadjuk a félretett főzővizet és a finomra vágott bazsalikomot, majd összeforgatjuk a forró tésztával és azonnal tálaljuk.