Az élesztőt a langyos tejben, kiskanál cukorral felfuttatjuk.
A vajat megolvasztjuk.
A lisztet elkeverjük a vaníliás cukorral és a sima cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk, míg sima rugalmas tésztát kapunk.
Letakarjuk, tálba tesszük és duplájára kelesztjük.
Egy edényben összekeverjük a fahéjat a cukorral, egy másikban kikészítjük az olvasztott vajat a mártogatáshoz.
Ha a tészta megkelt, golflabdányi golyókat szaggatunk belőle - nem kell formázni - először a vajba majd a fahéjas cukorba forgatjuk, és lazán egymás mellé tesszük, amíg tele nem lesz a tepsink a csálé kis szénhidrátbombákkal.
Meleg helyen, letakarva még egyszer megkelesztjük az egészet.
Ha kész, az ujjainkkal a megkelt golyókba fúrunk 1-2 lyukat (nagyon megnyugtató érzés!) így a vajas-cukros-fahéjas kevercs a golyókba is bejut. Ha kész, leöntjük az egészet a tejszínnel.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Ha használunk hozzákrémet - enélkülis nagyon finom - akkor a mascarponébe reszeljük a citromhéjat, cukrozzuk, tejszínnel lazítjuk, és kikeverjük
Ha a süti langyorsa hűlt, a tetejére kenjük, de tálaláskor mellé is kínálhatjuk.