Go Back

Epres-bodzás crumble (morzsasüti)

A desszert, ami egész nyáron megmenti az életed
Epres-bodzás morzsasüti fagyival tálalva szép zöld tányérokon
Recept nyomtatása
Fogás desszert, sütemény
Konyha amerikai
Kulcsszavak crumble, morzsasüti
Előkészítési idő 15 perc
Sütés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Adag(ok) 4 főre
Költség 2500 forint

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely darálva
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek nádcukor
  • 1 csipet
  • 50 dkg eper
  • 1 ek keményítő
  • 3 ek bodzaszörp

Elkészítés

  • Az epret kicsumázzuk, megmosszuk, lecsöpögtetjük
  • Összekeverjük a szörppel és a keményítővel, és egy kisebb tepsibe szórjuk, hogy az egész alját elfedje.
  • A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, a darált zabpehellyel és a cukorral, majd az egészet rászórjuk a gyümölcsre.
  • 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig.
  • Langyosra hűlve, fagyival tálaljuk (de nélküle is pazar).