Epres-bodzás crumble (morzsasüti)
A desszert, ami egész nyáron megmenti az életed
Recept nyomtatása
Fogás desszert, sütemény
Konyha amerikai
Kulcsszavak crumble, morzsasüti
Előkészítési idő 15 perc perc
Sütés 25 perc perc
Teljes idő 40 perc perc
Adag(ok) 4 főre
Költség 2500 forint
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely darálva
- 10 dkg vaj
- 3 ek nádcukor
- 1 csipet só
- 50 dkg eper
- 1 ek keményítő
- 3 ek bodzaszörp
Az epret kicsumázzuk, megmosszuk, lecsöpögtetjük
Összekeverjük a szörppel és a keményítővel, és egy kisebb tepsibe szórjuk, hogy az egész alját elfedje.
A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, a darált zabpehellyel és a cukorral, majd az egészet rászórjuk a gyümölcsre.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig.
Langyosra hűlve, fagyival tálaljuk (de nélküle is pazar).