Go Back

Egyedényes spárgás csirkecomb, spórolósan

Ó, te drága spárga!
Recept nyomtatása
Fogás Főétel
Konyha fúziós
Kulcsszavak csirkecomb
Előkészítési idő 10 perc
Elkészítési idő 30 perc
Teljes idő 40 perc
Adag(ok) 4 főre
Költség 3200 forint

Hozzávalók

  • 3 db egész csirkecomb alsó és felsőcombra vágva
  • 0,5 dl növényi olaj
  • 3 ek liszt
  • 300 gramm zöldspága
  • 1 dl alaplé lehet kockából is
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 csipet Só, bors
  • 50 gramm reszelt sajt

Elkészítés

  • A lisztet egy nejlonzacskóba szórjuk, sózzuk, borsozzuk.
  • Beletesszük a papírtörlővel szárazra törölt csirkecombokat, lezárjuk és összerázzuk.
  • Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, és oldalanként 5 percig sütjük benne a combot., majd kivesszük és félretesszük.
  • Hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük alaplével, visszatesszük a combokat, ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és 20 percig lefedve főzzük.
  • Ha a villa próbán úgy ítéljük meg, hogy jó, hozzáadjuk a sajtot, finoman elkeverjük.
  • A spárgákat a végüknél elroppantjuk, a jó részt 2-3 darabba vágjuk, és a tejszínhez adjuk. A maradék, fás alsó részt 20-25 percig főzzük - az így kapott alaplevet mártások, zöldséglevesek ízesítésére használjuk.
  • Kb 10 percig főzzük, a combokat a spárgával, majd rizzsel, bulgurral tálaljuk.