Go Back

Egyedényes spárgás csirkecomb, spórolósan

Ó, te drága spárga!
Egyedényes spárgás csirke comb spórolósan
Recept nyomtatása
Fogás Főétel
Konyha fúziós
Kulcsszavak csirkecomb
Előkészítési idő 10 perc
Elkészítési idő 30 perc
Teljes idő 40 perc
Adag(ok) 4 főre
Költség 3200 forint

Hozzávalók

  • 3 db egész csirkecomb alsó és felsőcombra vágva
  • 0,5 dl növényi olaj
  • 3 ek liszt
  • 300 gramm zöldspága
  • 1 dl alaplé lehet kockából is
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 csipet Só, bors
  • 50 gramm reszelt sajt

Elkészítés

  • A lisztet egy nejlonzacskóba szórjuk, sózzuk, borsozzuk.
  • Beletesszük a papírtörlővel szárazra törölt csirkecombokat, lezárjuk és összerázzuk.
  • Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, és oldalanként 5 percig sütjük benne a combot., majd kivesszük és félretesszük.
  • Hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük alaplével, visszatesszük a combokat, ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és 20 percig lefedve főzzük.
  • Ha a villa próbán úgy ítéljük meg, hogy jó, hozzáadjuk a sajtot, finoman elkeverjük.
  • A spárgákat a végüknél elroppantjuk, a jó részt 2-3 darabba vágjuk, és a tejszínhez adjuk. A maradék, fás alsó részt 20-25 percig főzzük - az így kapott alaplevet mártások, zöldséglevesek ízesítésére használjuk.
  • Kb 10 percig főzzük, a combokat a spárgával, majd rizzsel, bulgurral tálaljuk.