Currys töltött tojás
A legalapabb verzió, a legkevésbé különbözik a hagyományostól
Recept nyomtatása
Fogás előétel, hidegtál
Konyha francia, fúziós, spanyol
Kulcsszavak hidegtál, kaszinótojás, tojás
Előkészítési idő 5 perc perc
Elkészítési idő 12 perc perc
Teljes idő 17 perc perc
Adag(ok) 10 darab
Költség 700
- 5 db tojás
- 3 nagy ek majonéz
- 1 ek tejföl
- 1 kk mustár
- só
- bors
- 1 kk curry por
A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
Ha kicsit kihűlt, kettévágjuk, a sárgáját kikaparjuk, villával összetörjük.
Hozzádjuk a tejfölt, a mustárt és a majonézt, de ne egyszerre, hanem 2 adagban, nehogy túl híg legyen a krém. Fűszerezzük a curryval, sóval, borssal.
A krémet visszatöltjük a tojásba, ha kell, zöldfűszerekkel megszórjuk.