A tojásokat tálba ütjük, és hozzáadjuk az össze többi hozzávalót.
10-15 percig gyúrjuk kézzel, vagy 5 percig géppel - lágy, kicsit ragacsos tésztát kapunk majd.
Takarjuk le fél órára és pihentessük.
Közben a porcukorba reszeljük a citromhéjat, és vastagon meglisztezünk egy deszkát.
Borítsuk a tésztát a deszkára és nyújtsuk vékonyra.
Derelyevágóval vágjunk beőle rombuszokat vagy négyszögeket. Van, aki így hagyja, van, aki a rombuszon belül két kis bemetszést ejt, és átfűzi rajta a tésztát, mintegy megcsomózva azt.
Ha kész forró olajba tesszük, és oldalanként 2 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.
Még forrón megszórjuk a citromos porcukorral.
Lekvárt is lehet kínálni mellé, de ennek a vékony típusnak a porcukor áll a legjobban.