A húsokat tokányra vágjuk (lehet vegyesen vagy lehet csak az egyikből is készíteni).
A szalonnát csíkozzuk, a hagymát vékony félholdakra vágjuk. Az uborkát szintén vékony csíkokra vágjuk.
A zsírt kiolvasztjuk egy nagy edényben.
Hozzáadjuk a szalonnát, lepirítjuk, majd szűrőkanállal eltávolítjuk. Ffélretesszük.
A visszamaradt zsíron megpároljuk a húst - ha már fehér, mehet hozzá a finomra vágott fokhagyma és a vöröshagyma. Pár percig keverjük, majd megszórjuk fűszerpaprikával.
Sózzuk, borsozzuk, felöntjük 2-3 dl vízzel - éppen annyival, hogy ellepje - majd hozzáadjuk a papadicsompürét, és fedő alatt, kis lángon addig főzzük, míg a húsok meg nem puhulnak. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, és utána fűszerezzük.
Ha a hús elkészült, a keményítőt kikeverjük a tejföllel. Adunk hozzá egy fél merőkanállal a szaftból, csomómentesre keverjük, és visszacsurgatjuk a lábosba.
Mellétesszük a szalonnát és az uborkát - ha kell, pár kanálnyit hozzámerünk az uborka levéből, hogy kicsit pikánsabb legyen -, majd egyet rottyantunk rajta, és elzárjuk alatta a tüzet.
Tésztával, rizzsel, vagy tarhonyával tálaljuk.