Go Back
Recept nyomtatása
Recipe Image
Felszerelés
Smaller
Normal
Larger
Citromos sütemény
Habkönnyű alapdarab
Recept nyomtatása
Fogás
desszert
Kulcsszavak
citromos, maradékmentő, piskóta, sós sütemény
Felszerelés
Őzgerincforma
Hozzávalók
6
darab
tojásfehérje
100
gramm
porcukor
120
gramm
liszt
100
gramm
kókuszreszelék
0,5
csomag
sütőpor
1
darab
citrom leve és héja
1
csipet
só
Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Ha jó kemény, fokozatosan hozzászitáljuk a porcukrot majd hozzáreszeljük a citrom héját, és ráfacsarjuk a levét.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzászitáljuk a kemény tojáshabhoz.
3 adagban mehet mellé a kókuszreszelék is, óvatosan forgassuk össze hogy nehogy összetörjük a habot.
Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
30-35 perc alatt készre sütjük.
Ha kész, még langyosan megszórjuk porcukorral.