Go Back

Citromos sütemény

Habkönnyű alapdarab
Recept nyomtatása
Fogás desszert
Kulcsszavak citromos, maradékmentő, piskóta, sós sütemény

Felszerelés

  • Őzgerincforma

Hozzávalók

  • 6 darab tojásfehérje
  • 100 gramm porcukor
  • 120 gramm liszt
  • 100 gramm kókuszreszelék
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 darab citrom leve és héja
  • 1 csipet

Elkészítés

  • A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  • Ha jó kemény, fokozatosan hozzászitáljuk a porcukrot majd hozzáreszeljük a citrom héját, és ráfacsarjuk a levét.
  • A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzászitáljuk a kemény tojáshabhoz.
  • 3 adagban mehet mellé a kókuszreszelék is, óvatosan forgassuk össze hogy nehogy összetörjük a habot.
  • Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  • 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Ha kész, még langyosan megszórjuk porcukorral.