Go Back

Céklatócsni spenótos mártogatóssal

Laktató vitaminbomba
Céklatócsni spenótos mártogatóssal
Recept nyomtatása
Fogás Főétel
Kulcsszavak cékla, mártogatós, olcsó, tócsni

Hozzávalók

  • 2 darab nagyobb cékla (kb. 500 gramm)
  • 1 darab tojás (nagyobb)
  • 50-80 gramm zabpehely (kisszemű)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl növényi olaj
  • Bors

A spenótos mártogatóshoz:

  • 2 dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy marék spenót
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

  • A céklát meghámozzuk, és vagy lereszeljük, vagy késes aprítóba tesszük és összedaráljuk. A reszeléstől lágyabb, az aprítóval rusztikusabb lesz az eredmény.
  • A céklát kinyomkodjuk (a levet megisszuk) és tálba tesszük.
  • Hozzáütjük a tojást, rászórjuk a zabpelyhet sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát és alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk állni 10-15 percet.
  • Közben egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát és a spenótot, és 2-3 percig pároljuk, míg a spenót összeesik és a fokhagyma illatos lesz. Ha kész, hozzákeverjük a joghurthoz.
  • Az olajat felforrósítjuk, a tócsnikból tenyérnyi lepényeket formázunk, és oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük.
  • A mártogatóssal együtt 2 főre elég, ha feltétként kínáljuk főzelékhez, akkor 4 fő is jóllakik belőle.
  • Jó étvágyat!