Go Back

Céklás-humuszos töltött tojás

húsvétra kicsit másképp
3-féle töltött tojás húsvétha, ha unod a kaszinótojást
Recept nyomtatása
Fogás előétel, hidegtál
Konyha francia, fúziós, spanyol
Kulcsszavak kaszinótojás, tojás
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 12 perc
Teljes idő 27 perc
Adag(ok) 10 darab
Költség 1200 forint

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 1 db nagy cékla
  • 1 ek ecet
  • 100 gramm humusz
  • 3 csepp szezámolaj (ha van)
  • fűszerpaprika

Elkészítés

  • A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. Kétféle rózsaszín tojást készíthetünk: ha félbevágjuk, és a sárgáját kikaparjuk, akkor az egész tojás rózsaszín lesz, ha egészbe hagyjuk, akkor csak a héja.
  • A céklát meghámozzuk, felcsíkozzuk. Egy edénybe tesszük, rá a tojásokat. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ecetet, és állni hagyjuk 12 órán át.
  • Ebben az esetben nem használjuk fel a tojások sárgáját - csinálhatunk belőle tojáskrémet, és mehet a húsvéti asztalra.
  • A rózsaszín tojásokat lecsöpögtetjük, megtöltjük humusszal, csepegtetünk rá egy kis szezámoljat és megszórjuk egy lehellet fűszerpaprikával.