A halakat jól tisztítsuk meg, az uszonyok és a fej nélküli testeket alaposan sózzuk be, majd 12 órára tegyük a hűtőbe.
Másnap egy vastag falú edény aljára öntsünk 3 dl olívaolajat (természetesen lehet napraforgó vagy repce is, ezek olcsóbbak), majd tegyünk rá karikára vágott 4 fej hagymából annyit, hogy lepje el az edény alját. Erre tegyünk egy sor sózott halat, majd újabb hagymát. Már most tehetünk rá 8 – 10 szem borsot, fele annyi koriandert és pár babérlevelet.
Ezt a rétegezést ismételjük addig, amíg el nem fogy a hal.
Ezután öntsük fel olajjal úgy, hogy teljesen ellepje a halat (egyesek 1,5 dl fehérbor hozzáöntését is javasolják).
Ezután lassú tűzön forraljuk 5 órán keresztül, időnként kicsit megrázva az edényt. Zárjuk el, és hagyjuk a tűzhelyen kihűlni.
Hűtőszekrényben vagy hűvös kamrában sokáig eláll, ez a finom olajos konzerv halra emlékeztető étel.