Go Back

A vargabéles receptje

Egy igazi klasszikus
Recept nyomtatása
Fogás desszert
Konyha magyar
Kulcsszavak egyszerű, maradékmentő, olcsó, vargabéles
Előkészítési idő 15 perc
Sütési idő: 35 perc
Teljes idő 45 perc

Hozzávalók

  • 0,5 csomag réteslap
  • 200 gramm cérnametélt
  • 250 gramm túró
  • 1,5 dl tejföl
  • 100 gramm cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 darab tojás
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • 3 ek vaj

Opcionális:

  • 1 marék mazsola
  • Porcukor (tálaláshoz)

Elkészítés

  • A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot a tojások sárgáját, a tejfölt és a citromhéjat, a mazsolát (ha használunk) majd alaposan keverjük össze.
  • Ha a megmaradt főtt tészta nem friss, meleg vízzel öblítsük át, hogy ne álljon egy tömbbe, majd keverjük össze a túrós krémmel.
  • A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd több adagban, óvatosan keverjük a tésztához, hogy úgy, hogy ne nagyon törjük össze.
  • A vajat megolvasztjuk. Egy tepsi alját vékonyan kikenjük vele, majd mehet rá egy réteslap. Kenjük át vajjal, és tegyünk rá még kettőt, ugyanígy vajazva.
  • Öntsük rá a masszát, majd fedjük be 3 réteslappal, melyek között olvasztott vaj van. Az utolsó réteslap tetejét már nem kell megkenni.
  • 180 fokra előmelegített sütőbe sütjük kb 30-35 percig, majd kivesszük.
  • Langyosra hűlve, porcukorral megszórva tálaljuk.