Nyitólap Keress többet! Bér Milliós bérrel és extra juttatásokkal keres ápolókat egy kórház – 14. havi...

Milliós bérrel és extra juttatásokkal keres ápolókat egy kórház – 14. havi fizetés is jár!

Persze nem itthon, Bécsben. Az osztrák Klinik Florisdorf 3124 eurós, vagyis több, mint 1 160 000 forintos alapbért kínál az ápolóknak, ráadásul 13. és 14. havi fizetés is jár. Mit várnak cserébe? Mutatjuk.

„Jómagam is a Klinik Florisdorfban dolgozom általános és hasi sebészeti osztályon. Dolgoztam már Németországban éveken át több Klinikán, de ez a kórház mindent ver” – írja egy elégedett magyar ápoló posztjában. A bejegyzés szerint a bécsi kórház több osztályára is keresnek munkaerőt, jelentkezőből egész biztosan nem lesz hiány.

3124 euró, 13. és 14. havi bér, nyaraláspénz – a magyar ápolók álma Ausztriában valóság

Kis hazánkban ennek a bérnek harmadát-negyedét keresheti meg egy ápoló, de az orvosainknak is csak 10 éves gyakorlat után lehet ennyi a bére. (És akkor a munkakörülményekről még nem is beszéltünk.) A Klinik Florisdorf ajánlata már az alapbér miatt is meggyőző, de vannak még extra juttatások:

  • jár 13. és 14. havi fizetés, amit a dolgozók decemberben, illetve januárban kapnak meg;
  • évente minimum 5 hét szabadság vehető ki, amihez nyaraláspénzt is adnak;
  • adott a túlórázási lehetőség, viszont itt nincs semmiféle kavarás, a pénzt hónap végén pótlékkal együtt kifizetik;
  • ezen felül kellemes munkakörnyezetet biztosítanak és a beosztás is rugalmas.

Nagyon jól hangzik, de mit várnak cserébe? Semmi megugorhatatlan feltételről nincs szó: a jelentkezőnek B2-es német nyelvvizsgával kell rendelkezni, valamint ápolói végzettségét honosítania kell Ausztriában. Megmutatjuk a posztot is:

Az álláslehetőség főleg a határ menti településeken élők számára lehet vonzó, de azt el is tudjuk képzelni, hogy valaki messzebbről költözik át az osztrák fővárosba. Bécs 2022-ben ismét elnyerte a világ legélhetőbb városa címet, és úgy tűnik, nemcsak élhetőbb, hanem lassan olcsóbb is lesz, mint Budapest.

Mennyit keres egy főispán? És egy futár?

Nyitólap
Kihez forduljak?
Kalkulátorok
Hírlevél
Exit mobile version