Szűrők

Hogy biztosabban megtaláld amit keresel, használd a szűrőket:

Válassz: miben kell segítség?
Válassz: kinek kell segítség?

Tudsz valakit, aki nincs itt a listában?
Ha ismersz olyan segítő szervezetet, aki nem található meg a listánkban, akkor segíts nekünk és add meg az elérhetőségüket.

Hibát találtál az adatbázisban?
Kérlek, írd meg nekünk, hogy hol a hiba és mi azonnal javítjuk, ahogy tudjuk.

Kihez forduljak?

Ezen az oldalon megtalálod a magyar állami, önkormányzati és civil szervezeteket, akik segíteni tudnak.

Válassz: miben kell segítség?
Válassz: kinek kell segítség?

Oszd meg másokkal is:

Beállított szűrők:
Hol: Helyi Megyei Országos Miben: Átmeneti szálló / otthonok szűrők törlése

Keresés eredménye

14 találat

// ?populate[0]=contacts,categories,addresses,operating_area_settlements,operating_area_counties,ngoData&sort[0]=priority:asc&sort[1]=name:asc&filters[$and][0][categories][id][$in][0]=27&filters[$and][1][$or][0][ngoData][isNationWide][$eq]=true&filters[$and][2][archived][$eq]=false&pagination[pageSize]=1000 // ?populate[0]=contacts,categories,addresses,operating_area_settlements,operating_area_counties,ngoData&sort[0]=priority:asc&sort[1]=name:asc&filters[$and][0][categories][id][$in][0]=27&filters[$and][1][$or][0][ngoData][isNationWide][$eq]=true&filters[$and][2][archived][$eq]=false&pagination[pageSize]=1000

Fészek Gyermekvédő Egyesület és intézménye

A Fészek Gyermekvédő Egyesület nevelőszülői családok, volt állami gondozott fiatalok és az ő tevékenységüket segítő szakemberek egyesületeként jött létre 1993-ban. Önsegítő, érdekérvényesítő céllal alakult, mára azonban már több feladatot is ellát a gyermekvédelem területén, elsősorban Pest-megyében, de tevékenysége az egész országra kiterjed. Az Egyesületet 1998-ban kiemelten közhasznú szervezetté nyilvánították.

Miben tud segíteni?
Érdekképviselet, érdekvédelem Átmeneti szálló / otthonok

Kinek tud segíteni?
Gyermekek Állami gondozott

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

info@feszekegyesulet.hu

https://www.feszekegyesulet.hu

2030 Érd, Karolina u. 3.

+36-23-375-843

Down Alapítvány

A Down Alapítvány értelmileg akadályozott és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását tűzte ki céljául, annak érdekében, hogy lehetőleg minden értelmi fogyatékos gyermek családban nőhessen fel, felnőttként pedig a lehető legközelebb jusson az önálló élet megvalósításához. Ennek érdekében egy komplex szolgáltatás-rendszert tart fenn, mely magába foglalja a családok korai segítését (Dada-szolgálat, tanácsadás, szülőtréningek); a sérült gyermek komplex korai ellátását (Down Ambulancia, Korai Fejlesztő és Tanácsadó); a családok folyamatos támogatását (szociális szolgáltatások, Átmeneti Otthonok, Napközi Otthonok), a fiatal sérültek önálló életre és munkára előkészítését (komplex felmérés és fejlesztés), az önálló élet feltételeinek biztosítását (támogatott foglalkoztatás, munkahelyek, támogatott lakhatás, lakóotthonok, napközi otthonok).

Miben tud segíteni?
Szabadidő / fejlesztés Nappali ellátás Átmeneti szálló / otthonok Munkával kapcsolatos támogatás

Kinek tud segíteni?
Család / demográfia Szellemi fogyatékosság Egyéb fogyatékosság

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

down@downalapitvany.hu

https://www.downalapitvany.hu/

1145 Budapest, Amerikai út 14.

Kapcsolat

Dr. Gruiz Katalin

Katolikus Karitász

A Magyar Katolikus Egyház segélyszervezete, plébániákhoz kötődő karitasz csoportjai rendszeresen látogatják az arra rászorulókat, szociális intézményei nappali ellátást biztosítanak. az időseknek, a fogyatékkal élőknek és a pszichiátriai betegeknek. Krízis helyzet esetén konkrét támogatást is biztosítanak: a nehéz anyagi körülmények között élő családoknak. (esetenként közüzemi hátralékok rendezése, tűzifa beszerzése, iskolakezdési támogatás, az idősek és betegek szükséges gyógyszereinek beszerzése). Tartós élelmiszereket gyűjtenek és osztanak szét. Segítik az Ukrajnából érkező háborús menekülteket.

Miben tud segíteni?
Orvosi ellátás Ápolás Hajléktalanszálló Átmeneti szálló / otthonok Pénzadomány Érdekképviselet, érdekvédelem

Kinek tud segíteni?
Fogyatékkal élő Szegénységben élő Hajléktalan Idősek Mentálhigiénia Egyéb krónikus betegség Menekült Katasztrófa áldozata Gyermekek

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

office@caritas.org.hu

http://www.karitasz.hu

1111 Budapest

+36-1-372-0910

Katolikus Szeretetszolgálat Alapítvány

Idősotthonokat tartanak fenn világi és egyházi személyeknek. Az idősotthonok mellett ma már fogyatékos otthont, lelki rehabilitációs otthont és családok átmeneti otthonát is működtetnek.

Miben tud segíteni?
Rehabilitáció Átmeneti szálló / otthonok Lakóotthon

Kinek tud segíteni?
Fogyatékkal élő Idősek

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

titkarsag@szeretetszolgalat.hu

http://www.szeretetszolgalat.hu

1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A.

+36-1-479-2000

Krízis Alapítvány

Az alapítványt 1992-ben a 22. kerületi Nevelési Tanácsadó szakemberei hozták létre. Az alapítvány tartja fenn a Nagytétényi út 266-ban működő Gyermekek Átmeneti Otthonát (itt a 14 év alattiakkal a szülőt is befogadják, illetve a várandós kismamát), a Gyermekotthont, és egyedülálló módon a 18. életévüket betöltött, korábban gyermekotthonban élő fiatalok számára az utógondozást biztosító Kiléptető Otthont. Intézményükben az önkormányzattal kötött szerződés alapján a 22. és a 11. kerületből várnak ellátásra szoruló gyermekeket.

Miben tud segíteni?
Átmeneti szálló / otthonok Lakóotthon

Kinek tud segíteni?
Gyermekek

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

info@krizisalapitvany.hu

http://www.krizisalapitvany.hu/

1125 Budapest, Nagytétényi út 266.

+36-1-2071825

Kürti Erzsébet Önsegítő Egyesület

. Az átmeneti szállás lakói jogosultak: a. Az átmenti szállás helyiségeit rendeltetésszerűen használni, b. Az átmeneti szállás szolgáltatásainak igénybe vételére, c. A nappali melegedő rendezvényein részt venni d. Vallásukat szabadon gyakorolni e. Észrevételeiket, javaslataikat a nappali melegedőt vezető szociális munkással közölni, illetőleg a naplóhoz becsatolva írásban közölni az Egyesület vezetőségével 4. Az átmenti szállás szolgáltatásai: a. Tisztálkodási lehetőségek, az ehhez szükséges eszközökkel és textíliával való ellátás, mosás b. Étkezés – ételmelegítés c. Postacím igénybevétele, értékmegőrzés d. Szórakozási lehetőségek: TV, könyvtár, újságok, játékok e. Segítség nyújtás, egészségügyi, szociális, jogi problémák kezelésében, tanács és információ adás, ügyintézésben való együttműködés

Miben tud segíteni?
Átmeneti szálló / otthonok Lakóotthon Hajléktalanszálló Tisztálkodás / Tisztítószerek

Kinek tud segíteni?
Szegénységben élő Hajléktalan

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

eros.emese@gmail.com

https://www.kurtierzsebethaz.hu/

1119 Budapest, Major u. 37.

+36-70-940-2683

Kapcsolat

Erős Emese

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Budai Szociális Központ

Az éjjeli menedékhelyre elsősorban az utcai szociális munkások ajánlásával lehet bekerülni, de szabad férőhelyek függvényében bárkit tudnak fogadni. Az intézmény szolgáltatásai: szállásnyújtás egyéni esetkezelés tisztálkodás, mosási lehetőség ételmelegítés, étkezési lehetőség tévé vezeték nélküli internet zárható szekrények Nyitvatartási idő: 17:00-8:00 óráig A szolgáltatás igénybevétele díjmentes.

Miben tud segíteni?
Lakóotthon Átmeneti szálló / otthonok Nappali ellátás Tisztálkodás / Tisztítószerek Hajléktalanszálló

Kinek tud segíteni?
Szegénységben élő Hajléktalan

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

ejjeli.galvani@maltai.hu

https://maltai.hu/galvani

1117 Budapest, Galvani utca 44/a.

+36-70-502-8212

Kapcsolat

Biró Péter

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

1991-ben az evangélikus, református, metodista és unitárius egyházak által alapított segélyszervezet nemzetiségi, vallási és világnézeti megkülönböztetés nélkül nyújt segítséget a rászorulóknak. Céljuk esélyt kínálni a szegénységből kiutat kereső családok számára. Támogatást ad a katasztrófák és krízishelyzetek áldozatainak, résztvesz a hajléktalan ellátásban (Budapest,Debrecen, Gyula), a szenvedélybetegek nappali ellátásában (Budapest, Debrecen, Szolnok, Kastzélyosdombó, Sopron).

Miben tud segíteni?
Étkeztetés Tartós élelmiszer Ruha / cipő Orvosi ellátás Melegedő Hajléktalanszálló Átmeneti szálló / otthonok Pénzadomány Oktatás, fejlesztés Információ, tanácsadás

Kinek tud segíteni?
Szegénységben élő Hajléktalan Mentálhigiénia Bántalmazás Menekült Katasztrófa áldozata Gyermekek

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

segelyszervezet@segelyszervezet.hu, segelykozpont@segelyszervezet.hu

http://www.segelyszervezet.hu

1221 Budapest, Kossuth L. utca 64.

+36-1-289-0056, +36-30-828-27-78

Magyar Vöröskereszt

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet fő célkitűzése, hogy az emberiesség elve mentén, minél több nehézsorsú emberen segíthessen. Fő tevékenységei a katasztrófa-készenlét, szociális segítségnyújtás, elsősegélynyújtás, véradásszervezés, keresőszolgálat, menekült szolgálat, egészségnevelés.

Miben tud segíteni?
Tartós élelmiszer Orvosi ellátás Ápolás Melegedő Hajléktalanszálló Átmeneti szálló / otthonok Nappali ellátás Pénzadomány Oktatás, fejlesztés

Kinek tud segíteni?
Fogyatékkal élő Hajléktalan Menekült Katasztrófa áldozata

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

budapest@voroskeresztbp.hu, megye@voroskereszt.hu

http://www.voroskereszt.hu

1051 Budapest

+36-1374-13-00

Menedék Alapítvány

A Menedék Alapítvány keresztény hátterű civil szervezet, amely hátrányos helyzetű emberek széles körének segítésére jött létre.A Menedék intézményeinek fenntartója 2018 óta a Baptista Menedék Szolgálat. A szolgálat Budapesten hajléktalan férfi átmeneti szállást, családok átmeneti otthonát működtet és mentálhigiénis foglalkozáson fogadja az utcáról és intézményeikből érkezőket. A Somogy megyei Bodrogon Oktatási Központot működtetnek. A Kiskunmajsai volt szovjet laktanya területén Menedékvárost hoztak létre: hajléktalanok átmeneti otthonát, családok átmeneti otthonát, és népkonyhát üzemeltetnek.

Miben tud segíteni?
Étkeztetés Átmeneti szálló / otthonok

Kinek tud segíteni?
Nehéz élethelyzet Hajléktalan Nők

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

iroda@menedekalapitvany.hu

http://www.menedekalapitvany.hu

1221 Budapest, Leányka utca 34. 3. 21.

Menhely Alapítvány

A Menhely Alapítvány független világi szervezet, hajléktalanoknak biztosít szállást, tisztálkodási lehetőséget és étkezést. Az éjszakai szállók mellett a kulturált időtöltést biztosító Nappali Centrumot is működtet, és Fedél Nélkül címmel utcalapot indított a hajléktalan emberek számára és közreműködésével. 24 órás Diszpécser Szolgálatot, krízis autót és ingyenes jogvédő irodát tart fenn,és szakszerű szociális ügyintézést biztosít. Számos programja támogatja a hajléktalanságból való kilábalást is.

Miben tud segíteni?
Étkeztetés Tartós élelmiszer Orvosi ellátás Ápolás Melegedő Hajléktalanszálló Átmeneti szálló / otthonok Lakóotthon Pénzadomány Foglalkoztatás Információ, tanácsadás Jogi tanácsadás

Kinek tud segíteni?
Szegénységben élő Hajléktalan Idősek Menekült Gyermekek

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

alapitvany@menhely.hu

http://menhely.hu

1082 Budapest, Vajdahunyad utca 3.

+36-1-266-1901

Oltalom Karitatív Egyesület

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által működtetett Oltalom Karitatív Egyesület célja a rászorulók felkutatása, támogatása. A Női Átmeneti Szálló a hajléktalan nőknek, a Családok Átmeneti Otthona a krízishelyzet miatt otthontalanná váló családoknak nyújt menedéket. A nappali melegedő és éjjeli menedékhely, az orvosi rendelések és a Hajléktalan Kórház kiemelt szerepet tölt be Budapesten a hajléktalanellátásban. Az Evangéliumi Testvérközösség az országban öt helyen idősotthonokat tart fenn (Budaőrs, Békéscsaba, Nyíregyháza, Szolnok, Hetefejércse - Szabolcs megye).

Miben tud segíteni?
Étkeztetés Tartós élelmiszer Orvosi ellátás Ápolás Melegedő Hajléktalanszálló Átmeneti szálló / otthonok Lakóotthon Pénzadomány

Kinek tud segíteni?
Szegénységben élő Hajléktalan Idősek Menekült Gyermekek

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

oltalom@oltalom.hu

http://www.oltalom.hu

1086 Budapest, Dankó u. 9.

+36-1-210-5400

Pécs Egyházmegyei Katolikus Caritas

A Magyar Katolikus Egyház segélyszervezetének, a Katolikus Karitásznak a pécsi szervete. A plébániákhoz kötődő karitasz csoportjai rendszeresen látogatják az arra rászorulókat, konkrét támogatást is biztosítanak: a nehéz anyagi körülmények között élő családoknak. (esetenként közüzemi hátralékok rendezése, tűzifa beszerzése, iskolakezdési támogatás, az idősek és betegek szükséges gyógyszereinek beszerzése).Tartós élelmiszereket gyűjtenek és osztanak szét. Segítik az Ukrajnából érkező háborús menekülteket.A Pécsi Karitász kapcsolódik az országos szervezet programjaihoz, így többek között karácsonykor Angyalbatyú néven cipősdoboz akciót szervez, élelmiszert mentenek és osztanak Baranya és Tolna megyében, gyerektáborokat szerveznek.

Miben tud segíteni?
Orvosi ellátás Ápolás Hajléktalanszálló Átmeneti szálló / otthonok Pénzadomány Érdekképviselet, érdekvédelem Információ, tanácsadás

Kinek tud segíteni?
Fogyatékkal élő Szegénységben élő Hajléktalan Idősek Mentálhigiénia Egyéb krónikus betegség Menekült Katasztrófa áldozata Gyermekek

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

caritasp@dravanet.hu, caritas@pecs.egyhazmegye.hu

7621 Pécs, Lánc u. 6.

+36-30-943-2724

Tessedik Sámuel Alapítvány

Az Evangelikus Diakónia (szeretetszolgálat) Gödöllői szervezete a Tessedik Sámuel Evangélikus Szeretetszolgálat. Az alapítvány a szeretetszolgálat munkáját segíti. A szeretetszolgálat nappali ellátást nyújt fogyatékosoknak, átmeneti otthont működtet családosoknak, idősotthont és nevelőszülői hálózatot tart fenn.

Miben tud segíteni?
Átmeneti szálló / otthonok Lakóotthon Nappali ellátás

Kinek tud segíteni?
Fogyatékkal élő Idősek Nők

Milyen szervezet?
Országos

Elérhetőségek

roszik.agnes@gmail.com, fgyn.tessedik@gmail.com

http://tessediksamuel.hu

2100 Gödöllő, Berente u. 13–15.

+36-28-419-072

Balatoni viharjelzés értelmezése: az életed múlhat rajta és sokan rosszul tudják

Minden évben április 1-jétől október 31-ig viharjelző szolgálat működik a négy legnagyobb tavunknál. Tudjuk, hogy melyik mit...

Hogyan lehet a szúnyogok ellen védekezni? Nagy erőkkel zajlik az irtás ezen a héten

A Katasztrófavédelem rendszeresen közzéteszi, hogy éppen hol irtják a szúnyogokat: ezen a héten 12 vármegye 297 településén...

Ne hagyd elszállni a villanyszámlát: 8 tipp, hogy kevesebb legyen a klíma fogyasztása

Az utóbbi hetekben olyan meleg volt, hogy akinek csak van klímája a lakásban, az bekapcsolta. Ilyenkor sokak...

Olcsó receptek 2000 forintból: Nyelv és szív vetrece zsemlegombóccal

2000 forintból ebéd vagy vacsora 4 főre? Nem lehetetlen: sorozatunkban olyan recepteteket mutatunk, amelyek ennyiből kijönnek. Íme,...

Gyenge lett az idei búzatermés, megint emelkedhet a kenyér ára

Drágább lesz a búza, emiatt drágulhat majd a liszt, aminek hála a kényér ára is nőhet -...

Régóta vársz a kocsidra? Jogász mondja el, hogyan foghatod meg az autószerelőt

Amíg nem találjuk szembe magunkat az autónkat érintő összetett problémával vagy visszatérő gonddal, addig jó eséllyel fel...

Utazás a tengerpartra 9 ezer forintból: az Isztriai-félsziget lenyűgöző üdülőhelyei csak rád várnak

A magyarok egyik kedvenc nyári úti célja Horvátország, hiszen autóval akár 5-6 óra alatt a tengerparton lehetünk,...

Igyekezz, még elcsípheted a hét legjobb akcióit

Nem kérdés, hogy rengeteget spórolhatunk, ha az akciós termékeket vesszük. Persze nem érdemes mindent csak úgy összevásárolni,...

Mennyit lehet keresni fizikai munkával? Ennyivel nőtt az órabér

13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben – közölte a Trenkwalder és a...
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél